Zonnepanelen Friesland

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Friesland?

Eén van de beste redenen om te investeren in zonnepanelen in Friesland, is het feit dat je op deze manier bijdraagt aan een beter milieu. Je wekt je eigen energie op door middel van de zon en hierdoor stoot je dus geen schadelijke stoffen uit tijdens dit proces. Een mooi bijkomstig voordeel is het feit dat je vervolgens ook nog flink bespaart op de energiekosten. Binnen een paar jaar heb je je investering eruit en geniet je volop van veel goedkopere energie. De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

  • Fiscaal voordeel (je kunt de btw terugvragen)
  • Duurzaam
  • Lagere maandlasten

Maatwerk zonnepanelen in Friesland

Tijdens het aanvraagproces voor zonnepanelen in Friesland kijken we naar de mogelijkheden binnen het bestaande bouwplan. Wanneer de panelen naar het zuiden wijzen, levert dit het meeste rendement op. Ieder type dak levert een ander soort rendement op, dus houden wij hier altijd rekening meenemen in het plan. Een goed voorbeeld die we kunnen geven is het platte dak. Doordat de panelen dankzij deze constructie niet goed één kant op kunnen richten, bouwen wij deze panelen zo dat ze richting het zuiden wijzen en er geen schaduwen op de achterliggende panelen komt. Hierdoor vergroten wij het rendement.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn grote panelen met daarop halfgeleiders die zonlicht opvangen en de energie uit dit licht opnemen. Hoe meer panelen je hebt, hoe meer stroom er wordt opgewekt. Hierdoor kan het zo zijn dat je huishouden gebruik maakt van gratis en duurzame energie. En goed om te weten; zelfs op een bewolkte dag winnen de zonnepanelen energie.

Het terugleveren (salderen) aan energiemaatschappijen betekent dat zij stroom van jouw panelen afnemen en hiervoor betalen. Deze regeling verandert in 2023. Dit neemt niet weg dat zonnepanelen een goede investering zijn voor je woning in Friesland.

Subsidie voor zonnepanelen in Friesland

Voor het plaatsen van zonnepanelen in Friesland is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Er bestaan regionale en landelijke regelingen, zoals het terugvragen van btw op je zonnepanelen. Wil je graag weten of je subsidie kunt aanvragen voor je zonnepanelen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de energiespecialisten van Gebr. Sikma. We geven je graag advies over de voordeligste opties voor het plaatsen van zonnepanelen in Friesland.

Voordelig vakwerk

Doordat wij bij Gebr. Sikma B.V. veel materialen grootschalig kunnen inkopen, zorgen wij ervoor dat we een gunstige prijs kunnen rekenen aan de klant. Dit geldt ook voor onze zonnepanelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er altijd een vakspecialist bij jou langskomt om de zonnepanelen in Friesland te installeren.

Meer weten over zonnepanelen in Friesland?