Zonneboiler Friesland

Met een zonneboiler wordt je woning of bedrijfspand uitgerust met een efficiënte bron van warm water. De boiler maakt gebruik van energie uit de zon om het water in de ketel te verwarmen. De collector die op het dak ligt, vangt de warmte op en leidt deze door de ketel met water. Het water wordt op temperatuur gehouden door een voorverwarmer. Dankzij deze technieken hoeft de boiler minder hard te werken en kun je altijd gebruik maken van warm water. Hierdoor hoeft de CV ketel veel minder hard te werken, dit zorgt weer voor een veel lagere energierekening. Daarnaast is een zonneboiler nog beter voor het milieu, omdat er geen fijnstof vrijkomt bij de productie van deze energie.

Verwarming

Het voorverwarmde water kan ook gebruikt worden bij de verwarming van het huis. Het warme water wordt dan gebruikt in het verwarmingssysteem van je huis of kantoor. Aangezien je energierekening voor een groot deel bestaat uit de stookkosten van de verwarming, kun je op dit gebied flink besparen. Ook hier geldt dus een dubbele winst; je bespaart op je energierekening en je belast het milieu ook een stuk minder.

Persoonlijk advies

Ben je van plan om een zonneboiler te installeren in je huis of kantoorpand? Bij Gebr. Sikma geven wij een passend en persoonlijk advies bij de planning en installatie hiervan. Wij kijken naar de bestaande bouw, hoe de zonneboiler kan worden toegepast en hoeveel je gaat besparen. Daarnaast adviseren wij ook over de huidige regelingen en fiscale voordelen bij het plaatsen van een zonneboiler. 

Wij kopen onze zonneboilers groot in en dat zorgt voor een gunstige prijs. Hierdoor heb je de beste prijs voor het beste product. Onze specialisten zorgen ervoor dat de zonneboilers naadloos worden geïnstalleerd.

Meer weten over een zonneboiler?