Warmtepomp Friesland

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat warmte onttrekt uit de omgeving en ervoor zorgt dat het bruikbaar gemaakt wordt voor de verwarming van je huis. De lucht wordt naar binnengehaald en middels een pompsysteem wordt het nog meer opgewarmd en door het gebouw heen geleid. Op deze manier wordt jouw kantoor of woning op een duurzame manier verwarmd. Naast de voordelen voor het milieu, bespaar je zelf ook op de energiekosten. Een warmtepomp heeft de volgende voordelen:

  • Milieuvriendelijk
  • Kostenbesparend
  • Duurzame investering
  • Deskundig advies
  • Fiscale voordelen

Warmtepompen functioneren het beste bij gematigde temperaturen

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit in plaats van gas. De warmtepompen verwarmen water tot ongeveer 45 graden, daarom functioneert het systeem het allerbeste bij vloerverwarming. Deze geven een constantere warmte af dan radiatoren. Houd er rekening mee dat de pomp zelf wel een kleine hoeveelheid stroom gebruikt. Uw gasrekening wordt echter dusdanig verlaagd dat de kosten voor de stroom in het niet vallen. In combinatie met zonnepanelen maakt u uw woning helemaal klimaatneutraal.

Verschillende soorten warmtepompen

Onze monteurs hebben ervaring met het plaatsen van alle varianten warmtepompen. Per woning verschillen de mogelijkheden.

Volledig elektrische warmtepomp
Deze combiwarmtepomp zorgt ervoor dat u volledig elektrisch kan gaan wonen. U heeft geen aardgas meer nodig en u gebruikt de warmtepomp voor verwarming van uw huis en het water.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp combineert de functionaliteiten met de cv-ketel. De warmtepomp wordt maximaal gebruikt, maar als de warmte nog niet voldoende is, dan schakelt de cv-ketel aan voor de verwarming van uw huis. Het water in uw badkamer en keuken wordt vrijwel altijd verwarmd door de hybride waterpomp.

Ventilatiewarmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zuigt mechanische ventilatielucht op om uw woning te verwarmen. Dit is de kleinste waterpomp, maar levert in een gemiddelde eengezinswoning toch ongeveer € 180,- per jaar op.