Cv-ketel Friesland

Een cv-ketel in Friesland kopen is een goede investering. Het levert u namelijk niet alleen veel wooncomfort op; een nieuwe cv-ketel is ook kostenbesparend. Gebr. Sikma helpt u bij de levering, montage, installatie én het onderhoud van cv-ketels. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, een van onze specialisten staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

 • Een nieuwe cv-ketel vanaf € 1.250,- (inclusief levering)
 • Al 30 jaar dé cv-ketels specialist in Friesland
 • Montage, installatie en onderhoud van cv-ketels
 • Uitstekende service door ervaren monteurs

Wat kost een cv-ketel in Friesland?

De prijs van een cv-ketel is afhankelijk van het soort ketel. Cv-ketels zijn namelijk onder te verdelen in vr-, hr- en HRe-ketels. De kosten verschillen niet alleen per soort en merk, maar hangen ook samen met de moeilijkheidsgraad van het installeren van de cv-ketel. Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor de cv ketel van uw keuze? Vul het offerteformulier in of bel onze cv-experts via 0515 415 307.

Voordelen van een nieuwe cv ketel

Een nieuwe cv ketel is een flinke investering, maar levert u veel voordelen op:

 • Lager energieverbruik: de nieuwste hr-ketels hebben een zeer hoog rendement, waardoor uw energierekening daalt.
 • Minder last van storingen: nieuwe technieken als het gebruik van rookgassen om water te verwarmen zorgen voor minder storingen in uw cv-ketel.
 • Hoger wooncomfort: een nieuwe cv-ketel met een hoge comfortwaarde geeft u een grotere warmwatercapaciteit.
 • De nieuwste technologieën: geniet van een betere warmwatervoorziening en een betrouwbaardere temperatuur.
 • Ontlast het milieu: het gas in nieuwe cv-ketels wordt beter verbrand dan in oude ketels. Een nieuwe cv-ketel stoot minder CO2 uit en is daarmee beter voor het milieu.

Wanneer moet u uw cv-ketel vervangen?

Als uw cv ketel ouder is dan twaalf jaar, dan is het aan te raden om deze te vervangen. Oude ketels vertonen vaker storingen dan nieuwe ketels en verliezen hun vermogen om uw huis te verwarmen. Met een nieuwe, energiezuinige cv ketel kunt u bovendien tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Wilt u uw ketel laten vervangen? Vraag een offerte aan.

De juiste cv-ketel kopen voor uw situatie

Als u op zoek gaat naar een nieuwe cv-ketel in Friesland, dan merkt u het al vrij snel dat er ontzettend veel aanbod is. Gebr. Sikma helpt u met onderstaande stappen daarom graag bij het kiezen van de juiste cv-ketel.

Een combiketel bevat een cv én een boiler, de solo-ketel heeft alleen een cv. De meeste mensen kiezen daarom voor een combiketel. Deze ketel neemt minder ruimte in beslag en is goedkoper. Een combiketel is ook goedkoper in onderhoud.

In Nederland worden alleen nog maar energiezuinige cv-ketels verkocht: de zogenaamde hr-ketel. Deze categorie is weer op te delen in de volgende ketels:

 • Vr-ketel: vr staat voor verbeterd rendement. 90% van de energie wordt omgezet in bruikbare warmte; er gaat dus 10% warmte verloren. Ook is bij deze ketel een afvoer nodig om condenswater af te voeren.
 • Hr-ketel: hr staat voor hoog rendement. Met een rendement van meer dan 100% is deze ketel een zeer goede keuze. U reduceert namelijk uw energiekosten én ontlast het milieu.
 • HRe-ketel: HRe staat voor hoog rendement elektriciteit. Een HRe-ketel is aan te raden wanneer u per jaar meer dan 1.600 m3 gas verbruikt of wanneer uw woning slecht geïsoleerd is.

Bij een vr-ketel kunt u kiezen uit een open of gesloten ketel, terwijl een hr-ketel altijd gesloten is. Een gesloten ketel haalt zijn benodigde lucht van buiten, een open ketel haalt de lucht uit de ruimte waar de ketel hangt. Een gesloten ketel is veiliger dan een open ketel.

De Comfort Waarde (CW) wordt bepaald aan de hand van uw warmwaterverbruik. CW-waarden geven aan hoeveel warm water u per minuut kunt gebruiken en of u tegelijkertijd warm water kunt gebruiken in de keuken en de badkamer.

CW-waarde*Vermogen van cv-ketel (in kW)Liter water per minuutWarm water tegelijk in keuken en badkamer?
CW 320 kW10Nee
CW 425 kW13,5Beperkt
CW 530 kW16Beperkt
CW 630+ kW22Ja

* Ketels met een Comfort Waarde van 1 of 2 worden in Nederland niet meer verkocht.

De laatste stap is het berekenen van het benodigde aantal kilowatt (kW). Dit is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het type woning, de grootte van de woning en het verwarmingsgebruik. Wij helpen u graag met het bepalen van het benodigde vermogen.

Cv-ketel onderhoud in Friesland

Het is noodzakelijk om uw cv-ketel goed te onderhouden; dit geldt ook voor een nieuwe ketel. Onderhoud verlengt namelijk de levensduur van de cv-ketel en zorgt voor behoud van de energiezuinigheid. Gebr. Sikma uit Friesland onderhoudt uw cv-ketel tegen aantrekkelijke tarieven. Ook voor tal van andere projecten bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel afsluiten

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel? Bij Gebr. Sikma heeft u de keuze uit diverse pakketten, bestaande uit onderhoud, extra service en een garantieplan. 

Vragen over cv-ketels?

Heeft u vragen over uw cv-ketel in Friesland, bijvoorbeeld of die vervangen of onderhouden moet worden? Neem dan contact met ons op. Een van onze medewerkers staat klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt ook direct een offerte aanvragen en dan nemen zij zo snel mogelijk contact met u op.

Meer weten over cv-ketels?